Veel vragen zijn al eerder aan ons gesteld. We hebben ze op een rijtje gezet met de bijbehorende antwoorden. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag verder.

Wat is leasen bij PG Lease?

Lease is een vorm van krediet waarbij een leasemaatschappij een object koopt, bijvoorbeeld een graafmachine, en deze tegen een vaste vergoeding voor een periode die we vooraf met elkaar hebben afgesproken aan jou beschikbaar stelt. Er zijn verschillende vormen van leasen, waarbij het verschilt of jij aan het einde van de periode de eigenaar bent van het object. Lees dat hier: Wat is het verschil tussen financial en operational lease?

Leasing wordt gebruikt om investeringen te doen die je niet in één keer kunt betalen. De graafmachine is dus een mooi voorbeeld, want dat is een kapitaalintensieve machine. Eentje waar je veel tijd in door gaat brengen en daarom heb je waarschijnlijk een grote voorkeur voor welke machine dit gaat worden: het merk, het type, de grootte, de capaciteit. Geen zorgen: je mag deze helemaal zelf uitzoeken. Dat is het mooie van leasen: jij kiest, wij regelen de financiering.

Wat zijn de voordelen van leasen?

 

Zoals gezegd gaat het bij leasen om grote investeringen. Bij PGLease kun je vanaf een aankoopwaarde van €2.500,- een lease afsluiten. Ook als je het bedrag wél vrij hebt, kan het handig zijn om geld vrij te houden voor andere onkosten. Door te leasen hou je financiële speelruimte.

De voordelen van leasen onder elkaar:

 • Jij mag zelf kiezen welke machine je leaset, het merk en type maakt ons niet uit.
 • Je betaalt een vast bedrag per maand (deels aflossing, deels rente) voor een vaste, vooraf afgesproken, periode. Je weet dus waar je aan toe bent.
 • Deze periode, ook wel de looptijd van de lease genoemd, is minimaal 12 maanden.
 • Je kunt een lease afsluiten voor een machine vanaf een aankoopwaarde van € 2.500,-.
 • Door te leasen hou je financiële speelruimte om andere investeringen te kunnen doen.
 • Afhankelijk van de leasevorm waar je voor kiest, ben jij aan het einde van de looptijd van de lease de eigenaar van de machine.
 • Direct weten wat jouw maandbedrag zou zijn? 

Je zou zeggen: om een graafmachine te kunnen kopen kun je ook het geldbedrag dat je nodig hebt lenen. Wat is voordeliger? Lenen, leasen of zelf betalen?

Vraag je een lening aan, dan vragen geldverstrekkers vaak om een garantie of onderpand. Je kunt dan vragen verwachten over jaarverslagen en/of onderpand op je inventaris of voorraad.

Bij leasen is het bedrijfsmiddel zelf het onderpand voor de financiering. Het draait daarom om de machine en gaat in veel mindere mate over jouw bedrijfscijfers. Wanneer je een starter bent, een mindere periode achter de rug hebt of je er niet prettig bij voelt om de garantie of het onderpand ter beschikking te stellen, heeft leasen dus voordelen voor jou. Een ander voordeel is dat je je rekening courant niet hoeft aan te spreken en zo ruimte houdt voor andere investeringen, bijvoorbeeld in mensen en systemen in plaats van in machines. Of om een financiële tegenvaller op te vangen.

Hoe werkt leasen?

Hoe de lease aanvraag precies in zijn werk gaat verschilt per financier. Bij PG Lease hebben we dit stap voor stap voor je uitgelegd, zodat je weet waar je aan toe bent. Leasen hoeft namelijk helemaal niet ingewikkeld te zijn. 

Voor zwaar werkmaterieel biedt PG Lease leasemogelijkheden in 14 verschillende equipmentklassen.

Bij PG Lease kun je terecht voor het leasen van:

 • Wegtransport
 • Grondverzetmachines
 • Containers
 • Groen equipment
 • Maritiem
 • Landbouwmachines
 • Heftrucks
 • Kranen
 • Bouwmachines
 • Recyclingmachines
 • Schoonmaakmachines
 • Treinen
 • Energie equipment
 • Metaalbewerkingsmachine
 • Etc. Etc.
 

Als starter kun je ook terecht voor financiering bij PG Lease.

Wat moet ik daarvoor doen?

Je kunt bij PG Lease  aankloppen voor financiering vanaf dag één dat je staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Via de online lease calculator kun je direct je leaseprijs berekenen wanneer je al een machine, vaar- of voertuig op het oog hebt. Nog geen specifiek model in gedachten maar wel nieuwsgierig voor welk bedrag je kunt gaan ‘shoppen’ en welke maandelijkse lasten daarbij horen? Je kunt bij ons ook online je maximale financiering berekenen.

Een starter moet bij een financiering voor zwaar materieel bij PG Lease 15% aanbetalen. Wij financieren dus 85%. Verder zijn er geen extra benodigdheden of restricties ten opzichte van niet-starters.

Wordt mijn aanvraag als starter verder altijd geaccepteerd?

In principe wel. Als financiële instelling zijn we wel verplicht een klantonderzoek te doen. We willen immers weten met wie we zaken doen. Als uit dit onderzoek geen gekke dingen naar voren komen, kunnen we je helpen aan financiering

We helpen je graag verder!

Wil je weten wat je allemaal kunt leasen op het gebied van fotografie en ben je benieuwd naar de bijbehorende prijzen? Bereken hieronder direct je leaseprijs of neem contact met ons op.

Veel vragen zijn al eerder aan ons gesteld. We hebben ze op een rijtje gezet met de bijbehorende antwoorden. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag verder.

Waarom leasen bij PG Lease?

Dit zijn onze speerpunten

Bij PG Lease willen we élke ondernemer de beste leaseoplossing bieden. Wij weten dat persoonlijke aandacht, naast onze expertise, cruciaal is om dit waar te maken. Elke situatie is anders en vraagt om een eigen, ideale oplossing. Daarom kijken wij niet alleen naar het product of de leasevorm, maar vooral ook naar de mate van service die het beste bij jouw onderneming past.

Flexibele financieringen

Bij PG Lease zijn we flexibel met de soort financieringen die wij aanbieden.

Binnen 24 uur geregeld

Ontvang binnen één werkdag informatie over jouw leasemogelijkheden.

Transparante werkwijze

PG Lease is een duidelijk, adviserend en persoonlijk lease adviseur die helpen met uw financiering vraagstuk.