Subsidies & leasen bij PG Lease

waterstof
zonnepanelen
Elektrisch_laden_2-1200x600-c
GWW-artikel_maart-2022
02_Trucks-met-waterstofbrandstofcel-om-logistiek-van-Toyota-in-Europa-koolstofvrij-te-maken-scaled-1

Wil je gaan investeren in duurzame bedrijfsmiddelen zoals een batterij, elektrisch bouwmaterieel of een energiezuinige machine? Of wil je een nieuw duurzaam bedrijfspand gaan bouwen? Misschien loop je tegen hoge investeringskosten aan. Dan is het goed om te weten dat de overheid verschillende fiscale regelingen en subsidies beschikbaar heeft, om je een steuntje in de rug te geven. Hieronder een aantal subsidies op een rij die je niet mag missen in 2024.

Heb je plannen om in 2024 een energiezuinige investeringen te gaan doen? Dan komt deze investering mogelijk in aanmerking voor de Energie-investeringsaftrek (EIA). Door gebruik te maken van de EIA kun je 40% van de investeringskosten aftrekken van de winst. Daarmee wordt het bedrag waar je belasting over moet betalen lager. De EIA levert gemiddeld 10% netto voordeel op.

Wat voor investeringen komen in aanmerking?

Een aantal voorbeelden van investeringen die voor het fiscale voordeel van EIA in aanmerking komen zijn:

  • Investeringen in energieprestatieverbetering van bedrijfsgebouwen
  • Warmtepompen en andere energiesystemen in bestaande gebouwen
  • Zonnepanelen voor kleinverbruikers (tot 55kW)
  • Apparatuur voor horeca en grootkeukens
  • Accu’s en batterijen voor het opslaan van duurzaam opgewekte energie 
 

Ben je ondernemer in de transportsector? En overweeg je om te gaan investeren in een nieuwe elektrische vrachtwagen? Dan is de Aanschafsubsidie zero-emissie trucks (AanZET) een belangrijke subsidie om in de gaten te houden.

Het doel van deze subsidie is om de aanschaf van nieuwe emissieloze vrachtauto’s te stimuleren en daarmee de uitstoot van CO2- en andere luchtverontreinigende stoffen te verminderen.

Op 26 maart gaat de regeling weer open. Het is verstandig om op tijd te beginnen met het voorbereiden van de aanvraag, aangezien de belangstelling voor deze subsidie voorgaande jaren er groot was.

Waarvoor kan je subsidie krijgen?

Je kunt subsidie aanvragen voor de aanschaf van een nieuwe emissieloze vrachtauto.  Afhankelijk van het type vrachtwagen en de grootte van de onderneming kan de subsidie oplopen tot bijna 30% van de aanschafprijs, met een maximum van € 115.200.

Naast de subsidie is het ook mogelijk om gebruik te maken van de Milieu-Investeringsaftrek (MIA) voor de investering. Beide regelingen kunnen naast elkaar worden toegepast. Laadinfra kan via de MIA met extra fiscaal voordeel worden aangeschaft.

 

Ben je ondernemer in de bouwsector? En overweeg je om te gaan investeren in nieuw elektrisch werkmaterieel? Dan is de Subsidieregeling Schoon en Emissieloos Bouwmaterieel (SSEB) een belangrijke subsidie om in de gaten te houden. De regeling draagt bij aan het verduurzamen van de bouwsector. Het is ook mogelijk om subsidie te krijgen om bestaande bouwwerktuigen om te bouwen naar emissieloos.

Op 5 maart gaat de regeling weer open. Ook bij deze subsidie is het verstandig om op tijd te beginnen met het voorbereiden van de aanvraag. De belangstelling voor deze subsidie was voorgaande jaren namelijk erg groot.

Voor investeringen in emissieloos bouwmaterieel zijn er 2 thema’s waarvoor de subsidie mogelijk is:
Aanschafsubsidie: voor investeringen nieuwe, volledig emissieloze bouwmachines. Denk aan investeringen in bouwwerktuigen, hulp-functies of bouwvoertuigen. De subsidie is in dit geval maximaal 30% van de meerkosten ten opzichte van een gangbaar alternatief (een dieselvariant), met een maximum van € 300.000
Retrofitsubsidie: voor het ombouwen van bestaande bouwwerktuigen om de uitstoot te verminderen of om deze volledig emissieloos te maken. Alleen voor de ombouw en investering die daarvoor nodig is. Voor het voertuig zelf kun je geen subsidie aanvragen. In het geval van retrofit is de subsidie maximaal 50% van de netto investeringskosten, tot max. € 300.000 per ombouw.

Bouwmachines komen in alleen in aanmerking voor subsidie als deze voorkomen op de lijst bouwmachines SSEB Aanschaf en Retrofit.

Een interessante subsidie voor bedrijven in de industrie is de subsidie Versnelde klimaatinvesteringen industrie (VEKI). Het doel van deze subsidie is het stimuleren van investeringen in bedrijfsmiddelen die bijdragen aan het kosteneffectief reduceren van de CO-emissies in Nederland.

Het subsidiebedrag is voor bedrijven in het MKB minimaal € 30.000 en voor grootbedrijven minimaal €125.000. Een nieuwe aanvraagronde wordt vanaf half maart 2024 verwacht.

Wat voor investeringen komen in aanmerking?

 Het gaat in deze regeling om investeringen in apparaten, processen en technieken die worden gebruikt in de eigen bedrijfsvoering, voor onder andere:

  • Het verminderen van het energie verbruik 
  • Een circulaire economie 
  • Overige CO2-besparende maatregelen die leiden tot minder CO2-uitstoot of andere broeikasgassen

De subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA) is bedoeld om eigenaren van maatschappelijk vastgoed te stimuleren om aan de slag te gaan met het verduurzamen van hun gebouwen. Het gaat om het verduurzamen van bestaand maatschappelijk vastgoed.

Het bedrag dat je maximaal kunt ontvangen is € 1,5 miljoen. Op 22 april gaat de regeling weer open. De belangstelling voor deze subsidie is ook erg groot, dus het is verstandig om op tijd te beginnen met het voorbereiden van de aanvraag.

Waarvoor krijg je subsidie?

Je kunt subsidie ontvangen voor energieadvies en het uitvoeren van verduurzamingsmaatregelen. Voorwaarde is dat de investeringen op de maatregelenlijst van de RVO staan. De hoogte van de subsidie hangt af van de maatregelen die je gaat uitvoeren.

Zo krijg je 20% subsidie voor het uitvoeren van maximaal 3 losse verduurzamingsmaatregelen. Ga je aan de slag met een pakket van maatregelen waarbij je minimaal 3 labelsprongen maakt (en minstens naar energielabel B gaat), dan is de subsidie 30%. Ga je verduurzamen naar de renovatiestandaard, dan is de subsidie zelfs 40%. Verduurzamen volgens de renovatiestandaard betekent dat je minimaal Energielabel A++ of A+++ gaat behalen na afloop van het project

We helpen je graag verder!

Wil je weten wat je allemaal kunt leasen op het gebied van fotografie en ben je benieuwd naar de bijbehorende prijzen? Bereken hieronder direct je leaseprijs of neem contact met ons op.

Waarom leasen bij PG Lease?

Dit zijn onze speerpunten

Bij PG Lease willen we élke ondernemer de beste leaseoplossing bieden. Wij weten dat persoonlijke aandacht, naast onze expertise, cruciaal is om dit waar te maken. Elke situatie is anders en vraagt om een eigen, ideale oplossing. Daarom kijken wij niet alleen naar het product of de leasevorm, maar vooral ook naar de mate van service die het beste bij jouw onderneming past.

Flexibele financieringen

Bij PG Lease zijn we flexibel met de soort financieringen die wij aanbieden.

Binnen 24 uur geregeld

Ontvang binnen één werkdag informatie over jouw leasemogelijkheden.

Transparante werkwijze

PG Lease is een duidelijk, adviserend en persoonlijk lease adviseur die helpen met uw financiering vraagstuk.