Zonnepanelen leasen

De zon schijnt weer voor kopers van zonnepanelen ☀️

Hoeveel geld valt er met zonnepanelen te verdienen? En kan de afschaffing van de salderingsregeling roet in het eten gooien? Bedrijven zijn gaan twijfelen over de aankoop van panelen, omdat de politiek van plan is de zogenoemde salderingsregeling vanaf 2025 af te bouwen. Onder deze regeling mogen bezitters van zonnepanelen hun terug geleverde stroom wegstrepen tegen de elektriciteit die zij weer afnemen van hun energiebedrijf als de zon niet schijnt. Dat is financieel gunstig voor ze.
 
Maar in de politiek bestaan plannen om deze regeling in 2031 volledig af te schaffen. Daarnaast is energieaanbieder Vandebron met een terugleverheffing gekomen, waardoor klanten circa € 10 tot € 20 per maand moeten betalen als zij stroom van hun zonnepanelen willen terugleveren aan het net. Andere energiebedrijven zijn ook minder happig geworden op klanten met panelen.

Aantrekkelijke keuze ondanks onzekerheid over regelingen

Volgens Milieu Centraal zijn zonnepanelen de afgelopen maanden hard in prijs gedaald door de teruggelopen vraag. Volgens de duurzame voorlichtingsorganisatie kosten tien panelen nu gemiddeld € 5000 (exclusief btw). Eind 2022 was dat nog € 7500. Mariken Stolk, expert duurzame energie bij Milieu Centraal, noemt investeren in zonnepanelen ’een aantrekkelijke keuze’ zowel voor de portemonnee als het klimaat.
 
In de berekende terugverdientijd van zes jaar gaat Milieu Centraal ervan uit dat de salderingsregeling vanaf 2025 wordt afgebouwd. Maar de kans bestaat dat het nieuwe kabinet deze populaire regeling niet gaat afschaffen. Dan zou het plaatje er nog gunstiger uitzien. Milieu Centraal heeft ook gekeken naar de terugleverheffing. Als klanten zo’n heffing aan hun energiebedrijf moeten betalen, neemt hun terugverdientijd met zes maanden toe tot 6,5 jaar. De meeste zonnepanelen gaan echter minimaal 25 jaar mee. Volgens Milieu Centraal zijn panelen dan ook gemakkelijk terug te verdienen, ondanks de onzekerheid over de salderingsregeling en de terugleverheffing. “We snappen de twijfel, maar die is eigenlijk niet nodig”, benadrukt Stolk.
 
Installateurs hadden eerder een maandenlange wachtlijst voor mensen die zonnepanelen op hun dak wilden laten leggen. Maar door de twijfel bij huishoudens om panelen te nemen, is die wachtlijst nu bijna verdwenen. Brancheorganisatie Techniek Nederland houdt er rekening mee dat de vraag naar zonnepanelen gaat aantrekken, mede dankzij de positieve berekeningen van Milieu Centraal.”De tijdelijke terugval in de markt zou wel eens snel voorbij kunnen zijn”, stelt voorzitter Doekle Terpstra van Techniek Nederland.”Want er is nog heel veel ruimte voor zonnepanelen.”

We helpen je graag verder!

Voor meer informatie over het leasen van zonnepanelen en het genieten van de voordelen van maandelijkse termijnen met een overnameprijs van slechts 7,5%, neem gerust contact met ons op. Met INSTANT Lease ontvang je binnen 3 seconden na het verstrekken van je gegevens een snelle beoordeling van je leaseaanvraag.

Waarom leasen bij PG Lease?

Dit zijn onze speerpunten

Bij PG Lease willen we élke ondernemer de beste leaseoplossing bieden. Wij weten dat persoonlijke aandacht, naast onze expertise, cruciaal is om dit waar te maken. Elke situatie is anders en vraagt om een eigen, ideale oplossing. Daarom kijken wij niet alleen naar het product of de leasevorm, maar vooral ook naar de mate van service die het beste bij jouw onderneming past.

Flexibele financieringen

Bij PG Lease zijn we flexibel met de soort financieringen die wij aanbieden.

Binnen 24 uur geregeld

Ontvang binnen één werkdag informatie over jouw leasemogelijkheden.

Transparante werkwijze

PG Lease is een duidelijk, adviserend en persoonlijk lease adviseur die helpen met uw financiering vraagstuk.