Maak recycling mogelijk met PG Lease!

Recycling is essentieel

Recycling is een essentiële praktijk om natuurlijke hulpbronnen te behouden, afval te verminderen en milieubelasting te verminderen. Het omvat het verzamelen, sorteren, verwerken en opnieuw gebruiken van materialen die anders zouden worden weggegooid als afval. Hier zijn enkele belangrijke aspecten van recycling:

 1. Verzameling: Het proces begint met het verzamelen van recyclebaar materiaal, zoals papier, plastic, glas, metaal en organisch afval. Dit kan gebeuren via verschillende kanalen, waaronder huishoudelijk afvalinzameling, inzamelingspunten op openbare plaatsen, of door bedrijven die specifieke materialen recyclen.

 2. Sorteren: Na verzameling worden de materialen gesorteerd op basis van hun samenstelling en eigenschappen. Dit kan handmatig of machinaal gebeuren, waarbij verschillende technologieën worden gebruikt om materialen te identificeren en te scheiden.

 3. Verwerking: Zodra de materialen zijn gesorteerd, worden ze verwerkt tot grondstoffen die kunnen worden gebruikt voor de productie van nieuwe producten. Dit kan onder meer het reinigen, vermalen, smelten of verwerken van materialen omvatten, afhankelijk van het type materiaal en de beoogde toepassing.

 4. Productie van gerecyclede producten: De gerecyclede grondstoffen worden vervolgens gebruikt als ingrediënten voor de productie van nieuwe producten. Dit kunnen dezelfde of vergelijkbare producten zijn als de oorspronkelijke materialen, zoals gerecycled papier, plastic flessen, glazen containers, metalen blikjes, enzovoort.

 5. Milieueffecten: Recycling draagt bij aan het verminderen van de vraag naar nieuwe grondstoffen, wat op zijn beurt helpt om ontbossing, mijnbouw en andere schadelijke praktijken te verminderen die gepaard gaan met de winning van natuurlijke hulpbronnen. Het vermindert ook de hoeveelheid afval die naar stortplaatsen wordt gestuurd en vermindert de uitstoot van broeikasgassen die gepaard gaan met de productie van nieuwe materialen.

 6. Educatie en bewustwording: Het succes van recycling hangt ook af van educatie en bewustwording bij het publiek over het belang van recycling, de juiste sorteertechnieken en het belang van het kopen van gerecyclede producten. Overheden, bedrijven en non-profitorganisaties spelen een belangrijke rol bij het bevorderen van deze bewustwording en het creëren van een cultuur van duurzaamheid en milieuvriendelijk gedrag.

Al met al is recycling een cruciale pijler van duurzaamheid en een circulaire economie, waarbij grondstoffen worden behouden en hergebruikt om een gezondere planeet voor toekomstige generaties te creëren.

Voorbeelden van recyclingmachines zijn onder andere:

4 Video's

Welke stappen moet ik nemen?

Als je overweegt recyclingmachines te financieren met PG Lease, zijn er verschillende stappen die je kunt nemen om dit proces te starten:

 1. Onderzoek en planning: Begin met het onderzoeken van de verschillende soorten recyclingmachines die beschikbaar zijn en welke het meest geschikt zijn voor jouw bedrijfsbehoeften. Denk hierbij aan de schaal van je recyclingactiviteiten, het type materialen dat je wilt recyclen en de verwachte opbrengsten van de recyclingactiviteiten.

 2. Neem contact op met PG Lease: Zodra je een goed idee hebt van de recyclingmachines die je wilt financieren, kun je contact opnemen met PG Lease om te informeren naar hun financieringsopties. Dit kan via hun website, telefonisch of door een persoonlijk gesprek met een vertegenwoordiger van PG Lease.

 3. Bespreking van financieringsopties: Tijdens het gesprek met PG Lease zal een vertegenwoordiger de verschillende financieringsopties met je bespreken op basis van jouw specifieke behoeften en situatie. Dit kan onder meer leaseovereenkomsten, leningen of andere financiële arrangementen omvatten.

 4. Indienen van aanvraag: Als je besluit om door te gaan met PG Lease, moet je mogelijk een aanvraag indienen voor financiering. Dit kan het verstrekken van informatie over je bedrijf, financiële gegevens en details over de gewenste recyclingmachines omvatten.

 5. Beoordeling en goedkeuring: PG Lease zal de ingediende aanvraag beoordelen en beoordelen of je in aanmerking komt voor financiering op basis van verschillende criteria, waaronder kredietwaardigheid, bedrijfsprestaties en het beoogde gebruik van de financiering.

 6. Afsluiten van financieringsovereenkomst: Als je aanvraag wordt goedgekeurd, zal PG Lease een financieringsovereenkomst opstellen waarin de voorwaarden en voorwaarden van de financiering worden vastgelegd. Zodra je akkoord gaat met de voorwaarden, kan de financiering worden afgesloten en kun je de recyclingmachines aanschaffen.

 7. Gebruik van de financiering: Nadat de financiering is afgesloten, kun je de middelen gebruiken om de gewenste recyclingmachines aan te schaffen. Zorg ervoor dat je de machines installeert en operationeel maakt volgens de overeengekomen voorwaarden.

 8. Terugbetaling van financiering: Afhankelijk van het type financieringsovereenkomst dat is afgesloten, moet je periodieke betalingen doen aan PG Lease gedurende de looptijd van de overeenkomst. Zorg ervoor dat je tijdig aan je betalingsverplichtingen voldoet om problemen te voorkomen.

Door deze stappen te volgen en samen te werken met PG Lease, kun je financiering verkrijgen voor recyclingmachines en je recyclingactiviteiten uitbreiden of verbeteren.

U zoekt een efficiënte manier om uw houten pallets, latten, balken, kisten of breekbare materialen te recyclen? Bijvoorbeeld Lumago / Dutch Shredder Company heeft een compleet nieuwe shredderlijn ontwikkeld waarmee u dit op een kostenbesparende wijze kunt doen. Onze Python-serie is uniek en modulair opgebouwd. Er zijn twee verschillende type machines. Afhankelijk van de invoergrootte van het te verwerken materiaal en de gewenste fractie, kan de Python-serie zowel losstaand als in combinatie (2-stap verkleining) worden ingezet.

Financieren van recyclingmachines

Het financieren van recyclingmachines kan een strategische investering zijn voor bedrijven die betrokken zijn bij de recyclingindustrie of die hun recyclingcapaciteit willen vergroten. Hier zijn enkele manieren waarop recyclingmachines kunnen worden gefinancierd:

 1. Leaseovereenkomsten: Bedrijven kunnen ervoor kiezen om recyclingmachines te leasen in plaats van ze direct te kopen. Met een leaseovereenkomst betalen ze periodieke leasebetalingen gedurende een afgesproken periode, waardoor ze de kosten spreiden en hun cashflow behouden.

 2. Leningen en financiering: Bedrijven kunnen leningen of financiering verkrijgen van financiële instellingen om recyclingmachines aan te schaffen. Dit kan bijvoorbeeld een bedrijfslening, een lening voor bedrijfsmiddelen of een lening voor milieuvriendelijke investeringen omvatten.

 3. Subsidies en overheidssteun: In sommige regio’s kunnen overheden subsidies, belastingvoordelen of andere financiële stimuleringsmaatregelen aanbieden voor investeringen in recyclingmachines en duurzame technologieën. Bedrijven kunnen profiteren van deze subsidies om de kosten van het aanschaffen van machines te verlagen.

Het kiezen van de juiste financieringsoptie hangt af van verschillende factoren, waaronder de financiële situatie van het bedrijf, de beschikbare middelen, de kosten van de machines en de verwachte opbrengsten. Het is belangrijk voor bedrijven om zorgvuldig te evalueren welke financieringsoptie het meest geschikt is voor hun specifieke situatie en doelstellingen.

We helpen je graag verder!

Wil je weten welke financiering van een fiets het meest geschikt is voor je ?

Waarom leasen bij PG Lease?

Dit zijn onze speerpunten

Bij PG Lease willen we élke ondernemer de beste leaseoplossing bieden. Wij weten dat persoonlijke aandacht, naast onze expertise, cruciaal is om dit waar te maken. Elke situatie is anders en vraagt om een eigen, ideale oplossing. Daarom kijken wij niet alleen naar het product of de leasevorm, maar vooral ook naar de mate van service die het beste bij jouw onderneming past.

Flexibele financieringen

Bij PG Lease zijn we flexibel met de soort financieringen die wij aanbieden.

Binnen 24 uur geregeld

Ontvang binnen één werkdag informatie over jouw leasemogelijkheden.

Transparante werkwijze

PG Lease is een duidelijk, adviserend en persoonlijk lease adviseur die helpen met uw financiering vraagstuk.

Veelgestelde vragen

Financial Lease is een zakelijke lease vorm waarmee je een bedrijfsmiddel aan kunt schaffen voor je onderneming. De aankoopsom wordt door de bank gefinancierd, maar je bent als koper wél direct de economische eigenaar van het bedrijfsmiddel. Dit betekent dat je het bedrijfsmiddel niet in één keer hoeft te betalen, maar in maandtermijnen, waardoor je ruimte overhoudt voor andere belangrijke investeringen. Investeringen die bijvoorbeeld groei van jouw onderneming realiseren.

Is het al maanden tijd voor een ander bedrijfsmiddel, maar is het sparen als ondernemer minder makkelijk dan je had gehoopt? Met Financial Lease kun je eindelijk dé perfecte bedrijfsmiddel voor jouw onderneming , zonder hier een grote investering voor te hoeven doen! Financial Lease brengt voor ondernemers namelijk ontzettend veel voordelen met zich mee.

Dat kan. Een negatieve BKR hoeft niet direct te beteken dat u bij ons geen auto kunt leasen. Samen met ondernemers kijken wij naar wat wél mogelijk is waardoor ook ondernemers met een negatieve BKR-codering kunnen profiteren van een fiscaal aantrekkelijke financiering. Door een prettige samenwerking met meerdere banken en financiële instellingen wordt de kans groter dat wij u kunnen helpen om tóch een auto te leasen. Dit is vooral voor starters, zzp’ers en ondernemers die met schulden te maken hebben gehad een groot voordeel.