Duurzame energietransitie met PG Lease!

Zonnepanelen en batterijopslag

Zonnepanelen worden steeds populairder vanwege verschillende redenen, vooral vanuit zakelijk oogpunt:

 • Kostenbesparing op energierekeningen: Zonne-energie kan aanzienlijke kostenbesparingen opleveren op de energierekeningen van bedrijven. Door zelf duurzame energie op te wekken, hoeven bedrijven minder elektriciteit van het net te kopen, wat resulteert in lagere operationele kosten op de lange termijn.
 • Duurzaam imago en maatschappelijke verantwoordelijkheid: Steeds meer bedrijven streven naar duurzaamheid en willen hun ecologische voetafdruk verminderen. Het investeren in zonne-energie laat zien dat een bedrijf zich inzet voor milieuvriendelijke praktijken, wat kan bijdragen aan een positief imago en klantloyaliteit kan versterken.

 • Onafhankelijkheid van energieprijsschommelingen: Door te investeren in zonne-energie kunnen bedrijven minder gevoelig worden voor prijsschommelingen op de energiemarkt. Zodra de zonnepanelen zijn geïnstalleerd, wordt de energieprijs stabiel en voorspelbaar, waardoor bedrijven hun energiekosten beter kunnen beheersen.

 • Subsidies en belastingvoordelen: In veel regio’s zijn er subsidies, belastingvoordelen en andere financiële stimuleringsmaatregelen beschikbaar voor bedrijven die investeren in zonne-energie. Deze kunnen de initiële investeringskosten verlagen en de terugverdientijd verkorten.

 • Energieonafhankelijkheid: Zonne-energie stelt bedrijven in staat om deels of volledig onafhankelijk te worden van het traditionele elektriciteitsnet. Dit kan vooral waardevol zijn in afgelegen gebieden waar de toegang tot elektriciteit beperkt is of waar de betrouwbaarheid van het netwerk laag is.

 • Stimulering van innovatie: Investeren in zonne-energie kan een stimulans zijn voor innovatie binnen het bedrijf. Het kan leiden tot het ontwikkelen van nieuwe technologieën en processen voor energie-efficiëntie, wat op zijn beurt de concurrentiepositie van het bedrijf kan versterken.

Al deze voordelen maken zonne-energie een aantrekkelijke investering voor bedrijven die streven naar kostenbesparing, duurzaamheid en energieonafhankelijkheid.

Het combineren van batterijen met zonnepanelen biedt verschillende voordelen voor bedrijven:

 1. Energieopslag voor gebruik buiten zonuren: Zonnepanelen wekken alleen energie op wanneer de zon schijnt. Door batterijen te gebruiken om de overtollige energie die overdag wordt opgewekt op te slaan, kunnen bedrijven deze energie gebruiken wanneer de zon niet schijnt, zoals ’s avonds of op bewolkte dagen. Dit verhoogt de zelfvoorzienendheid en vermindert de afhankelijkheid van het elektriciteitsnet.

 2. Piekscheren en belastingbeheer: Batterijen kunnen worden gebruikt om pieken in het elektriciteitsverbruik op te vangen. Bedrijven kunnen de batterijen opladen wanneer de vraag naar elektriciteit laag is en ontladen wanneer de vraag hoog is, waardoor ze kunnen profiteren van tariefstructuren met variabele prijzen en piekbelastingen kunnen verminderen.

 3. Noodstroomvoorziening: Batterijen kunnen dienen als een back-upvoorziening in geval van stroomuitval. Dit is vooral belangrijk voor bedrijven waar een betrouwbare stroomvoorziening essentieel is om operationeel te blijven. Door een batterijsysteem te integreren met zonnepanelen, kan het bedrijf zelfs tijdens stroomuitval blijven functioneren, wat bedrijfsonderbrekingen en financiële verliezen kan verminderen.

 4. Optimalisatie van netgebruik: Bedrijven kunnen batterijen gebruiken om hun netgebruik te optimaliseren en te voldoen aan netvereisten, zoals piekscheren en het verminderen van netcongestie. Dit kan leiden tot besparingen op nettarieven en het maximaliseren van de waarde van zonne-energie.

 5. Verhoogde energie-efficiëntie: Door zonnepanelen te combineren met batterijopslag kunnen bedrijven hun energie-efficiëntie verhogen. Ze kunnen overtollige energie opslaan en gebruiken wanneer dat nodig is, wat resulteert in een betere benutting van hernieuwbare energiebronnen en een verminderd verlies van opgewekte energie.

 6. Verlenging van levensduur van zonnepanelen: Het regelmatig ontladen van de batterijen kan helpen om de levensduur van zonnepanelen te verlengen. Dit komt doordat het de behoefte aan terugvoeding naar het net vermindert, wat kan leiden tot minder stress en slijtage aan de panelen.

Kortom, het combineren van batterijen met zonnepanelen biedt bedrijven de mogelijkheid om hun energiegebruik te optimaliseren, kosten te besparen, de betrouwbaarheid van de stroomvoorziening te verbeteren en bij te dragen aan een duurzamere energie-infrastructuur.  

Zakelijk financieren bij PG Lease

Het zakelijk financieren van zonnepanelen en batterijen bij PG Lease kan een slimme keuze zijn, aangezien PG Lease een gespecialiseerde aanbieder is van financieringsopties voor duurzame-energieprojecten. Hier zijn enkele mogelijke financieringsopties die PG Lease zou kunnen aanbieden voor zonnepanelen en batterijen:

 1. Leaseovereenkomsten: PG Lease kan leaseovereenkomsten aanbieden waarbij bedrijven een maandelijkse vergoeding betalen voor het gebruik van de zonnepanelen en batterijen, zonder dat ze de volledige kosten vooraf hoeven te betalen. Dit kan de financiële lasten verminderen en de cashflow verbeteren.

 2. Financieringsopties op maat: PG Lease kan op maat gemaakte financieringsoplossingen bieden die zijn afgestemd op de specifieke behoeften van het bedrijf, zoals leningen met gunstige voorwaarden of andere financiële arrangementen die de kosten van zonne-energie en opslagsystemen dekken.

 3. Energieprestatiecontracten (EPC’s): PG Lease kan EPC’s aanbieden waarbij het bedrijf geen upfront kosten heeft en de investering wordt terugbetaald uit de besparingen op energiekosten. Dit kan een aantrekkelijke optie zijn voor bedrijven die willen profiteren van zonne-energie zonder grote initiële investeringen.

 4. Advies over subsidies en belastingvoordelen: PG Lease kan bedrijven adviseren over beschikbare subsidies en belastingvoordelen voor duurzame-energieprojecten, waardoor ze hun kosten verder kunnen verlagen.

 5. Onderhouds- en garantiediensten: Naast financiering kan PG Lease ook onderhouds- en garantiediensten aanbieden voor zonnepanelen en batterijen, waardoor bedrijven gemoedsrust hebben en zich kunnen concentreren op hun kernactiviteiten.

Door samen te werken met PG Lease kunnen bedrijven profiteren van hun expertise en ervaring op het gebied van duurzame energiefinanciering, waardoor ze de transitie naar schone energie kunnen versnellen zonder grote upfront kosten. Het is raadzaam voor bedrijven om contact op te nemen met PG Lease voor meer informatie over de beschikbare financieringsopties en advies op maat voor hun specifieke situatie.

We helpen je graag verder!

Wil je weten welke financiering van een fiets het meest geschikt is voor je ?

Waarom leasen bij PG Lease?

Dit zijn onze speerpunten

Bij PG Lease willen we élke ondernemer de beste leaseoplossing bieden. Wij weten dat persoonlijke aandacht, naast onze expertise, cruciaal is om dit waar te maken. Elke situatie is anders en vraagt om een eigen, ideale oplossing. Daarom kijken wij niet alleen naar het product of de leasevorm, maar vooral ook naar de mate van service die het beste bij jouw onderneming past.

Flexibele financieringen

Bij PG Lease zijn we flexibel met de soort financieringen die wij aanbieden.

Binnen 24 uur geregeld

Ontvang binnen één werkdag informatie over jouw leasemogelijkheden.

Transparante werkwijze

PG Lease is een duidelijk, adviserend en persoonlijk lease adviseur die helpen met uw financiering vraagstuk.

Veelgestelde vragen

Financial Lease is een zakelijke lease vorm waarmee je een bedrijfsmiddel aan kunt schaffen voor je onderneming. De aankoopsom wordt door de bank gefinancierd, maar je bent als koper wél direct de economische eigenaar van het bedrijfsmiddel. Dit betekent dat je het bedrijfsmiddel niet in één keer hoeft te betalen, maar in maandtermijnen, waardoor je ruimte overhoudt voor andere belangrijke investeringen. Investeringen die bijvoorbeeld groei van jouw onderneming realiseren.

Is het al maanden tijd voor een ander bedrijfsmiddel, maar is het sparen als ondernemer minder makkelijk dan je had gehoopt? Met Financial Lease kun je eindelijk dé perfecte bedrijfsmiddel voor jouw onderneming , zonder hier een grote investering voor te hoeven doen! Financial Lease brengt voor ondernemers namelijk ontzettend veel voordelen met zich mee.

Dat kan. Een negatieve BKR hoeft niet direct te beteken dat u bij ons geen auto kunt leasen. Samen met ondernemers kijken wij naar wat wél mogelijk is waardoor ook ondernemers met een negatieve BKR-codering kunnen profiteren van een fiscaal aantrekkelijke financiering. Door een prettige samenwerking met meerdere banken en financiële instellingen wordt de kans groter dat wij u kunnen helpen om tóch een auto te leasen. Dit is vooral voor starters, zzp’ers en ondernemers die met schulden te maken hebben gehad een groot voordeel.