Wat verandert er in 2024?

Extra lenen om koopwoning energiezuiniger te maken

Een unieke productfoto uit eigen hand heeft meer voordelen tegenover een stockfoto of productfoto van een leverancier dan u zou denken. Deze foto’s worden namelijk door meerdere bedrijven gebruikt waardoor het geen unieke content meer is.
Dat is één reden om een unieke productfoto toe te voegen op uw webshop. Waarom nog meer? Wij noemen alle voordelen van unieke productfoto’s op.

NHG-kostengrens stijgt naar € 405.000 in 2023, NHG-premie blijft 0,6%

Klanten willen precies weten hoe een product eruit ziet voordat zij het bestellen. Vragen als ‘wat zijn de details’ en ‘hoe ziet het product er van andere hoeken uit’ komen veel voor bij online kopers. Dankzij een professionele productfoto zijn kopers sneller geneigd het product in hun winkelmandje te doen én kan de conversie tot wel 12% stijgen.

Geen prijsplafond meer voor energie

Duidelijke en eenduidige productfoto’s maken het verschil in de uitstraling van uw webshop. Een productfoto is het eerste wat kopers zien. Een professionele uitstraling zorgt voor een betrouwbaar gevoel waardoor bezoekers meer vertrouwen krijgen in uw bedrijf. En meer vertrouwen zorgt voor meer verkopen.

Belastingen veranderingen IB

Box 1
Voor 2024 is de schijfgrens in box 1 aangepast. De inkomensgrens voor het toptarief is in 2024 € 75.624. Het belastingtarief in schijf 1 wordt 36,97% en in schijf 2 is het tarief 49,50%.

Box 2
Het huidige belastingtarief in box 2 is 26,90%. Per 1 januari 2024 komen er twee schijven. Voor inkomsten tot 67.000 euro komt het tarief op 24,5%, daarboven is het 33%.

Box 3
Het belastingpercentage over vermogen in box 3 gaat in 2024 omhoog naar 36% (was in 2023 32%). Vermogen dat op een derdengeldenrekening staat, wordt met terugwerkende kracht (in 2023) behandeld als banktegoed, dus niet meer als belegging. Dat betekent dat u voor dit vermogen 0,36% gaat betalen in plaats van 6,17%.

Maximumbedrag regeling excessief

Het bedrag dat u maximaal onbelast mag lenen van de eigen vennootschap wordt verlaagd van 700.000 euro naar 500.000. Het leenbedrag daarboven wordt belast als inkomen in box 2.

Mkb-winstvrijstelling

De mkb-winstvrijstelling gaat naar 13,31%. Nu staat het nog op 14%. Aanvankelijk zou de aftrekpost dalen naar 12,7%, maar het kabinet heeft later nieuwe plannen aan het Belastingplan toegevoegd en het percentage naar boven bijgesteld.

Zelfstandigenaftrek

In 2023 mochten zelfstandigen nog 5.030 euro van de winst aftrekken. In 2024 is dat nog maar 3.750. Naar verwachting wordt de zelfstandigenaftrek verder afgebouwd tot 900 euro in 2027.

Veranderingen BOR en DSR

De bedrijfsopvolgingsregeling (BOR) en de doorschuifregeling aanmerkelijk belang (DSR) gaan veranderen. Beide regelingen moeten alleen nog voor ondernemingsvermogen gaan gelden en niet meer voor vermogen uit verhuur van bijvoorbeeld bedrijfspanden, huizen en akkers.

Energie-investeringsaftrek omlaag

De Energie-investeringsaftrek (EIA) wordt verlengd tot en met 31 december 2028, maar het tarief van de aftrek gaat omlaag: van 45,5% naar 40%.

Verbod op plastic bestek en wegwerpservies in horeca

Sinds 1 juli 2023 moeten horecaondernemers al een meerprijs vragen voor plastic servies bij bezorg- en afhaalmaaltijden. Vanaf 1 januari 2024 zou die regel ook gaan gelden voor gasten die ter plaatse eten of drinken. Maar of dat doorgaat, moet nog blijken. De Tweede Kamer heeft moties aangenomen om de regels te versoepelen. Deze moties zijn nog in beraad.

Nieuwe omgevingswet

Op 1 januari 2024 gaat de Omgevingswet in die alles regelt voor de ruimte waarin we wonen en werken. De wet heeft invloed op drie terreinen. 1) Bij bouw- en sloopwerkzaamheden moet een Veiligheidscoördinator Directe Omgeving aangesteld zijn. 2) Er komt voor ondernemers en burgers één loket voor vergunningen. Dat moet zorgen voor snellere besluiten. 3) Gemeenten moeten voor 2032 regels hebben opgesteld voor zwerfafval. Tot die tijd krijgen bedrijven de verplichting het zwerfafval in een straal van 25 meter rond het bedrijf op te ruimen.

We helpen je graag verder!

Wil je weten wat je allemaal kunt leasen en ben je benieuwd naar de bijbehorende prijzen? Bereken hieronder direct je leaseprijs of neem contact met ons op.

Waarom leasen bij PG Lease?

Dit zijn onze speerpunten

Bij PG Lease willen we élke ondernemer de beste leaseoplossing bieden. Wij weten dat persoonlijke aandacht, naast onze expertise, cruciaal is om dit waar te maken. Elke situatie is anders en vraagt om een eigen, ideale oplossing. Daarom kijken wij niet alleen naar het product of de leasevorm, maar vooral ook naar de mate van service die het beste bij jouw onderneming past.

Flexibele financieringen

Bij PG Lease zijn we flexibel met de soort financieringen die wij aanbieden.

Binnen 24 uur geregeld

Ontvang binnen één werkdag informatie over jouw leasemogelijkheden.

Transparante werkwijze

PG Lease is een duidelijk, adviserend en persoonlijk lease adviseur die helpen met uw financiering vraagstuk.