Zaaimachines

“Het eerste focuspunt voor de Nederlandse markt is de zaaimachine”. “Precisiezaaimachines van heel klein tot heel groot en van heel eenvoudig tot zeer geavanceerd. Heel makkelijk of moeilijk zaad, biologisch of gangbaar; het maakt allemaal niet uit. Veel machine zo gebouwd dat hij gemakkelijk uitwisselbaar is. Als een akkerbouwer in de ochtend het ene product heeft het ene product heeft ingezaaid, kan er gemakkelijk in de middaguren nog een ander product gezaaid mee worden”

Autonome zaaimachine

Ze hebben met succes een autonome robot-zaaimachine gemaakt waarmee ze zich kunnen voorbereiden op toekomstige landbouwpraktijken vanwege de vooruitgang van de technologie

Wat Zaaimachine in zaaimachine?

Deze extra zaaimachine met aparte zaadtank en doseerinrichting maakt het mogelijk om een extra soort zaad/meststof te gebruiken.

Wat is over-top-freestechniek?

Voor de zaaibedbereiding in de uienteelt maakten zij kennis met de over-top freestechniek via een gehuurde Struik volveldse frees. Hierbij viel op dat die de kluiten en gewasresten goed onderin hield en mengde en bovenop een prima zaaibed aflegde. Vanwege NKG teelt en het wegwerken van gewasresten een belangrijke eigenschap. “De voorvrucht van het wortelland dit jaar is gras geweest, die winter over heeft gestaan en die voorbewerkt is met de woelpoot en rotoreg”.

Graan zaaien of voorzaaien /voorkiemen kan direct buiten van maart tot januari en van oktober tot mei.

Tarwe zaaien we door de zaden breedwerpig uit te strooien over kleine stukjes grond, of gewoon in nette regeltjes. De plantjes zelf hebben weinig ruimte nodig maar je hebt veel plantjes nodig voor een goede oogst.

Het zaaien van suikerbieten is meestal tussen half maart en half april gedaan. Bieten zijn gevoelig voor de gevolgen van vorst in het zaadlobbenstadium. Afhankelijk van het weer kan de zaaidatum per jaar dan ook behoorlijk verschillen. De optimale zaaidiepte ligt tussen de twee a drie centimeter.

Zaaien kan tussen maart en midden april in rijen met een afstand van 25 cm en een diepte van ongeveer 5 mm. Later uitdunnen zodat de planten ongeveer 5-10 cm uit elkaar staan.

Als u  aardappelen wilt poten dan poot u ze bij voorkeur in maart of april. Dit is per aardappelsoort verschillend. De nachtvorst moet voorbij zijn. Maak een kuiltje in de grond van 5 tot 10 cm diep, leg de aardappel in het kuiltje(met de kiem naar boven) en bedek de aardappel met aarde.

PG Lease is gespecialiseerd in agrarisch sector. Onze financiering- en leasevormen  zijn een hulpmiddel  voor de agrarisch ondernemers en bedrijven in de aanverwante sectoren . 

Leasevormen voor de agrarische sector

De land- en tuinbouw bedrijfstak kent voor ons geen geheimen.  Onze leasing specialisten weten wat er speelt binnen de landbouw , waardoor wij altijd een leasevoorstel uitwerken dat helemaal is afgestemd op uw wensen en mogelijkheden. Heeft u bijvoorbeeld een sterk fluctuerende omzet? Dan kunt u kiezen voor een variabel maandtarief, waarbij u meer aflost in periodes dat u veel verdient. Ideaal toch?

Een bedrijfsmiddel kopen vergt een forse aanslag op je eigen geld. Dan heeft PG Lease mogelijkheden om zakelijk leasen goedkoop te laten zijn met een financiële oplossing Financial Lease. Financial Lease is een goedkope en voordelige oplossing voor de aanschaf van je nieuwe of gebruikte bedrijfsmiddel en kent vele voordelen. 

Financial Lease is een financiële en zakelijke financiering waarmee jij met jouw bedrijf een bedrijfsmiddel aanschaft. Kort gezegd: jij zoekt een (bedrijfsmiddel uit, en de Financial Leasemaatschappij betaalt namens jou de aanschafprijs (excl. de BTW) aan de dealer of leverancier. De aanvraagprocedure is zeer eenvoudig te noemen… bij ons regel jij jouw Financial Lease zonder cijfers en binnen 1 werkdag hebben wij een passende leaseofferte. PG Lease maakt het jou als ondernemer gemakkelijk en overzichtelijk!

Een bedrijfsmiddel kopen vergt een forse aanslag op je eigen geld. Dan heeft PG Lease mogelijkheden om zakelijk leasen goedkoop te laten zijn met een financiële oplossing Financial Lease + Voorfinanciering BTW. Financial Lease is een goedkope en voordelige oplossing voor de aanschaf van je nieuwe of gebruikte bedrijfsmiddel en kent vele voordelen. 

Financial Lease is een financiële en zakelijke financiering waarmee jij met jouw bedrijf een bedrijfsmiddel aanschaft. Kort gezegd: jij zoekt een (bedrijfsmiddel uit, en de Financial Leasemaatschappij betaalt namens jou de aanschafprijs (excl. de BTW) aan de dealer of leverancier. De aanvraagprocedure is zeer eenvoudig te noemen… bij ons regel jij jouw Financial Lease zonder cijfers en binnen 1 werkdag hebben wij een passende leaseofferte. PG Lease maakt het jou als ondernemer gemakkelijk en overzichtelijk!

Wanneer je de aankoop zakelijk doet ben je verplicht de BTW te betalen en dit is 21% van de investering. Deze moet ook voldaan zijn voor aflevering .

Onze leasing specialisten weten wat er speelt binnen de landbouw , waardoor wij altijd een leasevoorstel uitwerken dat helemaal is afgestemd op uw wensen en mogelijkheden. Heeft u bijvoorbeeld een sterk fluctuerende omzet?

Dan kunt u kiezen voor een variabel maandtarief, waarbij u meer aflost in periodes dat u veel verdient. Ideaal toch?

Full Operational Lease via PG Lease is voor de leaserijder die ontzorgt wil worden wat betreft zijn of haar vervoer. Alle gebruikskosten, dus ook reparatie, onderhoud, banden, vervangend vervoer, belasting, afschrijving, rente en verzekering, zijn in het contract opgenomen. Je betaalt met full operational lease een vast bedrag per maand en wij regelen de rest! Natuurlijk kun je het brandstofbeheer ook toevoegen aan de overeenkomst. Ook wat de administratie betreft, scheelt dat veel tijd.

Sale & lease back is een leasevorm waarmee je geld vrij maakt wat je eigenlijk al hebt, maar wat ‘vast’ zit in jouw machines. Met sale & lease back maak je dit geld vrij door het te verkopen aan de leasemaatschappij en terug te leasen. Zo blijven de machines dienstbaar in je onderneming. Het leuke aan sale & lease back is: je hebt eigenlijk meer in huis dan je denkt! De verkoopopbrengst betaal je aan PG Lease terug met een vast bedrag per maand voor een vooraf afgesproken periode. Aan het einde van die periode zijn de machines weer jouw eigendom.

Deze oplossing vereist dat PG Lease alles moet weten jouw materieel: van hoe snel iets slijt tot hoe groot de vraag ernaar is in de markt van gebruikt equipment. Daarom werken wij met specialisten die uit de industrie komen. Die kennis is cruciaal, want zo waarderen wij jouw materieel op dagwaarde. Voor deze waarde kopen wij jouw machines en met de verkoopopbrengst kun jij andere investeringen doen. De opbrengst wordt omgezet in een lease voor een bepaalde periode en maandelijkse leasetermijn. Zo werkt sale & lease back.

Wanneer u als ondernemer graag een auto wilt leasen wordt de kans steeds groter dat standaard geldverstrekkers en leasemaatschappijen niet akkoord gaan met de financiering van uw bedrijfswagen. Als uw autolening elders niet is geaccepteerd, bijvoorbeeld door een negatieve BKR, lukt het bij ons in de meeste gevallen wel om uw zakelijke auto financieel te leasen.

Elke lening die u afsluit wordt geregistreerd bij Bureau Krediet Registratie (afkorting: BKR). Wanneer u een nieuwe lening wilt afsluiten, bijvoorbeeld het leasen van een zakelijke auto, kan de leasemaatschappij zien of u al een lening heeft en of u deze op tijd heeft betaald. Wanneer u geregistreerd staat met een negatieve BKR betekend dat u in het verleden ooit moeite heeft gehad met het terugbetalen van een willekeurige lening. In vele gevallen is de lening al afbetaald, al blijft de negatieve BKR staan waardoor het lastiger wordt om bijvoorbeeld te kiezen voorf financial lease.

Het is nog nooit zo eenvoudig geweest om een goedkeuring te krijgen voor uw leaseaanvraag.

Vanaf nu worden standaard leaseaanvragen met een investeringsbedrag tot €10.000,00 excl. B.T.W. automatisch beoordeeld!

Wanneer de investeringen hoger zijn nemen wij persoonlijk contact op.

PG Lease is gespecialiseerd in agrarisch sector. Onze financiering- en leasevormen  zijn een hulpmiddel  voor de agrarisch ondernemers en bedrijven in de aanverwante sectoren . 

Wat valt allemaal onder de agrarische sector

Binnen de agrarische sector onderscheiden we: veehouderijen, glastuinbouwbedrijven, akkerbouwbedrijven (open teelt),  bedrijven die telen in gebouwen (bedekte teelt) en loonwerkbedrijven. Daarnaast komt het voor dat een losse opslag van mest een inrichting is. Ook zijn er bedrijven waar kleinschalig dieren worden gehouden die niet zijn gericht op productie. Dit zijn bijvoorbeeld kinderboerderijen.

Een overzicht van de agrarische sector :

Wat is veehouderij ?
Een veehouderij is ‘een inrichting bestemd voor het fokken, mesten, houden, verhandelen, verladen of wegen van dieren’.

Wat is openteelt?

Open teelt is het telen van gewassen in de open lucht, zoals: akkerbouw, fruitteelt of bloembollenteelt. De gewassen staan in de volle grond of op substraat.

Wat is glastuinbouw?

Glastuinbouw is dat deel van de tuinbouwsector waarbij de planten van een teler in kassen groeien. Die kas is het verbindende kenmerk. Er zijn heel veel verschillende soorten telers. Er zijn telers die hun brood verdienen met het telen van een bijzondere bloem of plant in een kas die op een voetbalveld past.

Wat is een bedekte teelt?

Bedekte teelt is teelt in een gebouw zonder daglicht. Dit zijn schuren, gebouwen en schuurkassen. Voorbeelden zijn de teelt van paddenstoelen, de witloftrek en het broeien van bolgewassen.

Wat is een dierhouderij ?

De sector dierhouderij omvat bedrijven die zich bezighouden met productiegericht werk met levende dieren, zoals pluimveehouderijen, melkveehouderijen, varkenshouderijen en pelsdierhouderijen.

Wat is een loonbedrijf?

Een loonbedrijf of loonwerkbedrijf is een bedrijf dat loonwerk verricht, dat wil zeggen voor een opdrachtgever op contractbasis bepaalde werkzaamheden uitvoert. Het beschikt over gespecialiseerde machines en vakmensen die tegen betaling ter beschikking worden gesteld

Wat is losse oplag?

Opslag van vaste mest met een omvang van minstens 10 m. eenmalig gedurende langere tijd of periodiek terugkerend gedurende een bepaalde periode (bijvoorbeeld elk jaar een bepaalde periode)

PG Lease is gespecialiseerd in agrarisch sector. Onze financiering- en leasevormen  zijn een hulpmiddel  voor de agrarisch ondernemers en bedrijven in de aanverwante sectoren . 

Waarom PG Lease?

Bij PG Lease willen we élke ondernemer de beste leaseoplossing bieden. Wij weten dat persoonlijke aandacht, naast onze expertise, cruciaal is om dit waar te maken.